Няма нищо по-добро от климатик в горещ ден. И докато технологията продължава да става все по-добра, ние сме все по-загубени в едно море от избор. Най-новото е лъскаво изглеждащ стаен климатик с цифрови дисплеи, таймери, „умни“ сензори, които автоматично се настройват, скорости за поддържане на желаните темпове и дистанционни управления. Всичко това създава по-тихи, по-енергийно ефективни и по-лесни за инсталиране и поддръжка климатици дд трейд Hitachi RAK/RAC-35PPA.

Ето и някои от най-често задаваните въпроси и отговори от нашите експерти.

Има четири основни типа на климатици. Те са:

Прозоръчен: най-разпространения вид. При тях подпрозоречните монтирани единици временно се плъзгат в двойно-окачени отвори. Можете да си купите само за охлаждане единица или охлаждане / отопление, предназначени за допълнителна топлина, ако вашият дом е разположен в район с умерени температури.

Плюсове: ниска цена, най-много работа със съществуващата електрическа инсталация в дома и те лесни за инсталиране.

Недостатъци: Те обикновено са предназначени само за двойни-хун прозорци. Ако живеете на север е най-добре да използвате в края на сезона, когато климата е непостоянен.

Стенен: Тези стайни климатици са трайно монтирани в стената, като се свързват с метална втулка през стената и плъзгащи се в AC отвътре. Стенните климатици могат да доставят нужното охлаждане или отопление.

Плюсове: естетичен вид, който се вписват по-сигурно, отколкото прозоречни единици, лесни за ремонт и замяна.

Минуси: Инсталация може да струва скъпо и нещо повече, много от моделите не включват външна метална втулка, така че ще трябва да го закупите отделно.

Монтиран на стената: Този универсален тип може да бъде временно монтиран в един прозорец или постоянно монтирана в стената.

Плюсове: идеален, ако сте закупили климатик да речем за апартамент и може да искате да го инсталирате по-късно в дома на стената.

Минуси: тези модели обикновено не включват комплекти за инсталиране – гайки, болтове и рамка, необходими за гарантиране на уреда при монтаж на прозорец. В зависимост от вида, може да се наложи специална 220-волтова верига.

Мобилен: Това е мобилен климатик на колела, които може да се мести от стая в стая и включва с една тръба до изчерпване на топлина през прозореца или през отвор в стената.

Плюсове: Лесно да се съхранява в края на сезона.

Недостатъци: Има леко по-висока цена, отколкото сравнимите прозоръчни модели.

Научете повече тук: http://freymar.eu

Разгледайте интересна информация от този адрес: http://cosminaro.eu

Това: http://frantsde.eu може да ви е от полза