Според проучване, при приблизително 2/3 от децата с астма се наблюдава алергична реакция към домашен прах и техните отпадни продукти. Те живеят в тези места и обекти, където има купчини микроорганизми. Такива се зараждат и живеят в дюшеци, възглавници и килими, както и в книги и мека мебел.

Какъв е този паразит прахта – прашният червеи принадлежат към saprophages. Това насекомо има микроскопичен размер от 0.1 mm.; живее около 80 дни и оставят потомство от 50-60 яйца. Те наброяват около 150 вида и са условно разделени на три групи. Вижте за три неща, които правят голямата разлика.

Тези насекоми обитават предимно влажни и топли помещения. Те се хранят с мъртви човешки клетки, вълнести влакна, тапицерия. Най-често те се заселват в цокли, рафтове за книги, черги и чехли и пролуките на пода, например в процепи на ламинат или паркет. Разберете за един от моделите екологично чисти паркет и ламинат haro.

Връщайки се на темата за бактерията е важно още да знаем, че те живеят в колонии на до 10,000 акари на грам прах. Броят може да варира през годината – повечето от тях се наблюдават от август до октомври. Ако концентрацията не надвишава 100 акари на грам прах, се считат за безопасна за хората. Ако има повече от 500, тогава е възможно да се стигне до алергичен пристъп. За човек, представляват опасност не самите микрооргнизми, а компонентите съдържащи се в техните изпражнения. Те включват ензими Der p1 и на Der f1 , които разграждат човешкия епидермис.

Как да се отървете от акари в апартамент – редовната грижа, седмичното хигиенизиране на всякакви повърхности, забърсване  измиване на паркети, подови настилки, изпиране на килими може да намали исковете за здравето в резултат на развиване на бактерията. Вижте как да се грижим за настилката в дома.

Има редица от правила, които трябва да бъдат съобразени. Първо, трябва апартамента редовно и щателно да бъде почистван; да се намали броя на меката мебел; трябва помещенията да бъдат старателно и продължително проветрявани. Всичко това в комплекс ще намали опасностите за вашето здраве. Разберете и за 5 начина как да подобрите качеството у дома.