Не се притеснявайте, ако любимите ви дънки имат няколко капки лепило. Тези петна се отстраняват трудни, но не са осъдени на невъзможност. Има няколко ефективни методи, които могат да върнат любимите ви дънки към живота. Преди да научите за тях, предлагам ви да видите тази рокля черна с широки шифонени ръкави RUMENA.

Как да премахнете лепилото от дънки

Първият метод е с поставяне на дрехата във фризер. Дънки с петно от лепило се държат в хладилник 3 часа след това с нож изстържете лепилото и накиснете в сапунена вода Този метод е отличен за премахване още на дъвка от дънки.

Втори метод е с алкохола. Ако на мястото на лепило PVA, можете да се овлажнява памучен тампон в спирт и да се добави препарат, а също и д се използва оцет.

Третият начин с разтвор на сапун. Този метод работи, ако петното е от лепило за дърво. Ако е много свежо, лепилото може да бъде отстранен само чрез изтриване на повърхността с гъба, напоена с топла вода. Изсъхнало петно може да се почисти, ако дънките се накиснат в горещ силно концентриран разтвор на сапун в продължение на 30 минути. Дънки трябва след това да бъдат изплакнати и подсушени, както обикновено.

Четвъртият метод  с ацетон. Памучен тампон, напоен в ацетон, потупване по няколко минути, на място на лепило. След това се измиват добре на мястото със сапунен разтвор. Този метод позволява да се отървете от петната, оставени от супер лепило.

Пети метод използва оцет. Една супена лъжица оцет, смесен с една чаша гореща вода. С тази течност напръскайте петното и оставете за 40 минути. След това изстържете проблемното място с четка и измийте дънки с прах за упорити петна.

Шестият метод включва бензин. Петрол – това е един много мощен инструмент. Трябва да се използва за хронични петна и петна оставени за лепило. За целта навлажнете памучен тампон или парче марля в бензин и го оставете за не повече от 10 минути. След тази процедура се появяват мазни петна, но те се отстраняват лесно с помощта на препарат или амоняк. След това следва измиват дънките по конвенционален начин.

Ако вашите любимите дънки са замърсени с един от по-горе споменатите лепила не се отчайвайте и не хвърляйте веднага на боклука. Някои от методите по-горе, със сигурност ще ви помогне да се справят с петното.