Едно от първите неща, които посетителите забелязват при влизане в дома е неговата миризма. Тя може да се усети, преди дори да отваряне на вратата. Миризмите са първото впечатление за Вашия дом, така че когато вкъщи мирише лошо, може би ще искате да се направи нещо, за да отървете дома си на неприятна миризма.

Всички тези методи са ефективни при побой домакински миризми, но важното е да се разбере, че никой от тях не са универсални. В зависимост от миризмата имате право се знаете, най-добрият подход.

Маскиране на аромати

Макар че има много продукти на пазара, които може да използвате, за да добавите приятен аромат във вашия дом, то навярно и знаете, че много ароматни продукти не правят нищо сами по себе си. Те покриват миризми, но не ги елиминират при източника. Идентифицирайте източника на миризма и отстранете проблема. Това е единственият начин да се запази дома миришещо по-добре. Маскирането на някои миризми е най-добрият начин да се доближава до ситуацията.

Неутрализиране на миризми

Ако миризмата е резултат от нещо, което действително може да се види и почисти, като домашен любимец, който е имал инцидент на закрито, можете да неутрализира миризмата.

Насища всякакви замърсени килими и платове с даден продукт или елемент на домакинствата, които ще неутрализират химичните вещества, които създават миризмата. Когато се смесва с малко вода и се прилага към миризливи петна. Оцет, а така и сода са ефективни при неутрализиране на някои общи миризми. Разберете за изхвърляне на строителни отпадъци.

Ако областта е влажна, почистване и потупване с кърпа ще абсорбира влагата. Избягвайте триене, тъй като това само разпространява интензивно миришещи вещества и дори ги втрива по-дълбоко в килима или тъкани.

С малък вентилатор, може да задвижите мъртвия и да се отървете от лоши миризми. Поставя се в близост до района, както по време на почистване и след почистването.

Усвояването на аромати

Винаги има миризма, която не може да се неутрализира източника, защото той не може да бъде достъпен. Ако мирише на мухлясал сутерен, застояла миризма на килер, или скрито животно в недостъпна стена може да се носи миризми и разпространяват тези лоши миризми към останалата част от дома. Всички тези виновници също са недостъпни или твърде осезаеми.

За тези видове миризми, имате нужда от продукт, който може да абсорбира миризмата, преди да е изпълнила целия дом.

Сода за хляб

Както с неутрализиращи миризми, поглъщащите миризмите могат да изпълнят някои общи позиции за домакинството. Отново, содата е отличен избор на миризма абсорбатор. Отворете кутията и поръсете сода за хляб върху миризлив килим, изчакайте час или повече и почистете праха с прахосмукачка, така миризмата бяга на далеч.

Подобно на сода за хляб, котешка тоалетна е също начин, които държи лошата миризма далеч.

Дървени въглища

Въгленът е известен, като ефективен капан срещу миризми. Той има способността да абсорбира влагата от въздуха и особено ще помогне за премахването на източника на миризма, ако тя е свързана с влага. Това може да стане с почистване на мазета и тавани.

Цитрусови аромати

Някои храна са действащ капан срещу вони на вашата кухня и къща. Те действат бързо, усвояват и действат благоприятно за неутрализация.

Направете това, което зависи от вас, а за останалото ще се погрижи екип по извозване на стари мебели.