В бялото има особена магия, която навява за зимната приказка. Бяло носим не само в зимата, но и в лятото, а ето и някои особености на белите дрехи:

Белите дрехи са любим цвят за обличане на много хора, но и много бързо се цапат. Това как да ги съчетаваме не е трудна задача, стига да изберем точните пропорции и да ги съобразим с мястото и повода.

Причина да избираме бялото не е само в чистотата и нежността на този цвят, а това, че озаряват ежедневието ни и ни правят по-младежки.

За да не изглежда прекалено сватбарски видът, дизайнерски умело трябва да смесваме различните нюанси дрехи в бяло. Така рокли и туники в бял цвят няма да ни прави прекалено дръзки или плоски. Белите дрехи могат елегантно да подчертават или загатват фигурата и красива да правят всяка жена.

Голямо предимство на белият цвят дрехи е, че се съчетава с всичко, а най-добре си партнира с черно. Важно в комбинациите дрехи бяло и черно е да не се прекалява с тъмния цвят. Може да се използва съвсем малко черно и бялото да е доминиращо.

Ако мястото позволява или изисква официален тоалет, то може да се комбинира с перлени нюанси. Това е чудесна възможност за дамите, които държат на изискаността.

Бялото си подхожда много и с тена, а за лятото това го изстрелва на челни места в топ листата на цветове в дрехите.

Бял цвят мляко или с лек перлен отблясък стоят много добре на по-тъмната кожа. Снежно-бяло отива повече на светли лица, а най-добрата комбинация от бели дрехи за тях е с бледо розов оттенък. Млечно белите дрехи подчертават кожата с прасковен тен, а много светлите лица трябва да обличат бяло с кремав оттенък, розов или син оттенък.