Собствениците на жилища са собственици и на мазета. За тях необходимостта от ремонт ги прави да са по-загрижени за разходите по наемане на професионален екип, както в почистване на мазето, така и когато става дума за ремонт. Ако мазето е завършено, задачата може да изглежда твърде трудна или твърде късна. Въпреки това, съществуват редица причини за хидроизолация в мазе, както и голямо разнообразие от решения на разположение за постигане на водоустойчива бариера. С KAMION може да извозите всичко от едно мазе.

Стоп на течовете

Мазе оставя много място за потенциални течове в дома. Ако има спукан прозорец, пукнатина в основата или подкрепени източване на пода всичко това може да причина значителни щети на водите в мазе. След изтичане, водата ще продължи да прониква в къщата и когато сезоните се променят водата може дори да блокира и да предизвика по-големи пукнатини в основите. Спирането на течове, веднага след като се установи, ще предпази от ремонт дългосрочно. Не бива да забравяме, че водата съсипват килими и стени. Ако водата започне се събира с бързи темпове, може да се наложи използването с картер помпа за отстраняване, преди зоната да се изсуши.

Избегнете появата на мухъл

Дори и малък теч ще позволи нежелана влажност в мазето. Без видима вода, собствениците на жилища не подозират, че повредите се случват. Въпреки това, по-добрата хидроизолация е решение и ще попречи на влагата, която причиняване мухъл и плесен, както и ще държи проблемът извън контрол. Тя ще струва значително повече, ако стена или под са мухлясали. Може да се наложи да се ползват помпи за извеждане на водата извън мазето, за да не стане голям проблем.

Закрит и открит

В зависимост от това колко вода е поело едно мазе, най-добрият начин за предотвратяване на нуждата от ремонт е с цялостна хидроизолация. Това е важно решение, което се отнема опасността, както от открит и закрита вода. Проверка на канализацията, също е добра предпазна мярка. Въпреки това, друг важен фактор за предотвратяване на щети е запазване на водата далеч от основаването на първо място, което може да означава, правилното степенуване, дренаж и улуци от външната страна, за да дръпне водата далеч от стените. Всички те са малки парчета от много по-голям план за хидроизолация. Това ще попречи на водата от да причини опустошителни щети в жилището. Вижте за почистване на мазе.