Един от най-големите недостатъци в жилищния живот е изключително ограниченото (или несъществуващо) количество открито пространство. Без определена градина може да бъде доста трудно да се отглеждат растения, цветя или билки – но това не е невъзможно. За целта, поръчайте фирма за почистване на дворове и залесете своето пространство.

Отглеждането на растения на закрито всъщност е доста лесно и може да направи мястото по начин да изглежда и да се чувства фантастично.

Домашните растения ще увеличат нивата на кислород във вашия апартамент и ще създадат по-чист въздух, като елиминират някои общи замърсители на закрито.

Разбира се, отглеждането на закрити растения няма да идва без предизвикателства. Повечето обитатели на жилищата ще трябва да отчитат ограничени количества слънчева светлина и отглеждане в помещения. Някои растения са особено подходящи за справяне с тези препятствия и впоследствие са по-лесни за поддръжка от страна на наемателите и други градинари с малки пространства. Вземете си ръкавиците и създайте идеални жилищни площи с растения в  помещения за апартаменти.

Сукуленти – подобно на растения са способни да процъфтяват в повечето апартаменти. Тези растения са чудесни за хора, които често забравят да напоят. Въпреки че обикновено се смята, че сукулентите изискват много директна слънчева светлина, за да оцелеят е добре и да бъдат защита от слънцето, особено когато температурата започне да се покачва. За да сте здрави и щастливи, уверете се, че сте ги поставили до прозореца, докато се развиват и ги поставете в саксии с няколко дренажни отвора в долната страна.

Билки – може да си помислите, че имате нужда от градина с размер на Хамптън, за да отглеждате билки като босилек, дафинови листа, магданоз, градински чай, копър, мента, естрагон. В действителност всичко, от което се нуждаете е плантаторна кутия и малък участък от светлина. Билките изискват поне четири часа слънчева светлина всеки ден и като сукуленти ще трябва да се поставят в саксии с подходящ дренаж. Тези малки растения изглеждат страхотно.

Лили – лилиите са красиви растения, известни със способността за пречистване на въздуха около тях и са изключително минимални за грижа и поддръжка. За да сте сигурни, че вашата лилия живее дълго време, оставете я в стая, чиято средна температура пада между 65 и 80 градуса по Фаренхайт. Лилиите ще трябва да се напояват веднъж седмично иначе ще покаже веднага, когато е жадно, чрез листата си.

Паяковите растения – изглеждат диво и могат да дадат на вашия апартамент истинско усещане за джунгла, минус ужасно големи насекоми и непоносима влажност. Поставете растението близо, но не е директно изложен на слънчева светлина и наистина ще бъдете много щастливи. Баните, които получават от естествена светлина, са особено подходящи за тези растения. Докато им се дава достатъчно дренаж, паякообразните растенията обикновено изискват минимално поливане.

Папратът – изглежда тропически и може да осигури закрити пространства с много текстура. Те предпочитат почвата да е малко влажна, но са податливи на гниене, ако са преовлажнени. Ще знаете, кога е време да напоявате папратите си, когато почвата им е суха на пипане. Сипете на тези растения вода на стайна температура, докато капе от дъното. Тъй като всички папрати изискват поне два часа непрекъсната слънчева светлина всеки ден, може да помислите да ги поставяте над врата или прозорец.

Кактусите са перфектните за апартаменти, защото изискват минимална грижа и могат да донесат модерно аранжиране на всяко място. Тези пустинни растения ще трябва да се напояват само веднъж седмично, докато растат. Кактусите се използват за получаване на бичат много слънчева светлина, но е важно да запомните, че твърде много светлина може да ги избелва или да ги изгори.