Има няколко начина, за да отговори на лоша репутация или отрицателно мнение. Първото нещо, което да направите е да се премахне личните чувства на атака от прегледа. Опитът може да е поради външни фактори, така че премахването на себе си от цялата ситуация е мъдър ход. Освен това, не приемайте лично. Това само ще доведе до атакуване вместо решаване на проблема. Това, трябва да бъде целта и да се преразгледа и ревизира.

Вземете всяко отрицателно мнение под внимание – не игнорирайте, не подценявайте. Съберете колкото е възможно повече информация от прегледа и да използвайте като средство за учене. Няма да има нещо в прегледа, което даде пауза; това е времето да се прегледа и да се учите. Вижте за опита от оптимизация на онлайн магазин.

Мнозина искат да получите най-много положителни отзиви и мнения, колкото е възможно. Това отново, много прилича на използване анонимността и социалните медии, за получаване на фалшиви ревюта, това може да се разглежда като неетично за мнозина. Вместо това, предлагаме място за гости и клиенти за това как те могат, свободно да публикуват коментари и мнения за услугата или продукта. Осъзнайте, че много от тях просто ще изберат да игнорират това, но тези, които правят може да оценят и малкия знак. Награда за своето време, като отстъпка, е чудесен начин да примами повече и по-добрите отзиви от честните клиенти.

Онлайн мненията не са далеч, но има и онлайн съвети и техники за поддържане на възможно най-добрите мнения за управление на репутацията. Редовността при нея ще подобри и формата на реклами.