Задавали ли сте си въпроса, какво мотивира клиентите ви? Може би опознаване и надникване в психологията на клиентите ще ви е от полза. Така не само ще знаете за уебсайт, но и ще знаете какво да има в него и как да го предлагате.

След като разберете за сео и кой е вашият клиент е, има различни психологически принципи, които може да използвате, за да дадете тласък на реализациите за интернет магазин.

Необходимост и мотивация – имате нужда от примамване на клиенти за закупуване на стоки и услуги. Например, потребителите купуват лекарства, когато са болни, храна, когато са гладни, предпазни средства за безопасността, телефони за връзка и списъкът продължава. Чувството за нуждаещи се оказва значително влияние върху поведението на купуване на потребителя.

За да се възползвате от този психологически принцип, трябва да помислите над начините да накарате клиентите си да се чувстват удобно, когато купуват продукти и услуги. Също така, опаковайте вашия продукт по начин, който отговаря, адреси, и отговаря на конкретните нужди и цели вашите потребителите.

Чувство за неотложност – според едно изследване, създаване на чувство на неотложност, води до голямо търсене, което в крайна сметка кара големи продажби и принуждава потребителите да действат веднага. Чувството на нужда ги кара да мислят, „Имам нужда от този продукт.“ Чувството за неотложност ги убеждава: „Имам нужда от този продукт-вече.“

Загуба отвращение – тази теория се отнася до склонността на хората да предпочитат избягване на загуби над придобиване на печалби. Накарайте клиентите да разберат, че ако не се предприемат действия, ще рискуват да загубят нещо. Изброяването на реалните ползи от продуктите ви, използване на фрази като „Не пропускайте тази много …“ или „Спри да губиш повече пари …“ са доста провокативни и подканящи към действие.

Недостигът или ограничената продължителност – време оферта увеличават възможността, потребителите да предприемат действия. Включват времеви ограничения при специални оферти и промоции, за да се увеличи чувството за неотложност. Разбърква се чувства на загуба, ако те не се предприемат действия. Не забравяйте, че хората по природа са ужасени от загуба .

Закрепващи и ценообразуване – хората естествено мислят в усукана мрежа от възможности и сценарии. Сравненията се опитват да накарат човешкия мозък да вземе правилното решение; анкериране е техника, при която потребителите могат да оценяват и сравняват относителната стойност на подобни продукти или услуги онлайн.

Създаване на благоприятни сравнения за клиентите чрез добавяне на конкурент или алтернативна цена за сравнение. Можете също така да се въведат други по-скъпите продукти за сравнение да се направи продукт смятани за разумни цени.

Друг начин да се възползвате от тази техника е да добавите бонус оферти и безплатни начини потребители във вашия сайт, за да се чувстват все по-изложени на сделката.