Като най-голям враг на жените се явява целулита – необходимо е да се борим с всички средства. На помощ в борбата идват етеричните масла.

Целулитът наистина може да изпревари всички – млади и тънки и всички останали. Тук са само някои съвети и козметика срещу целулит. Време е да действаме!

Всички етерични масла са различни нива на въздействие. Някой възприемат дадена миризма на някой друг. За целта трябва да изберете етерични масла, които не причиняват дискомфорт и алергични симптоми. За тази цел, се прилагат капки етерично масло и се правят вдишвания с даден аромат. Всичко трябва да е наред в използването.

Антицелулитни етерични масла:

грейпфрут

лавандула

копър

лимон

индийско орехче

оранжеви

здравец

канела

бергамот

хвойна

кипарис

техниката на масаж

Масажът да се прави с помощта на ръкавици или четки с естествен косъм. Добър и специален масажор. Ако имате нужда от такъв, осигурете си го за повече ефективност.  Първоначално се масажира целулитната области с кръгови движения на първо и след това обратно на часовниковата стрелка. Време отнема от 5 минути до 20, колко на кого и колко можете да издържите. Тогава, масажът продължава и към останалите части на тялото.

След масажа, тялото се, попива леко. С упоритост, търпение и постоянство кожата намалява видимия целулит. Може да третирате и с масло от грейпфрут.