Съвременните трактори имат редица функции, които да помогнат на бизнеса. Потребителите трябва да разберат основните предимства на тези функции, ако биха искали да купят правилните трактори. Когато се нуждаят от подмяна, също трябва да знаят кои резервни части за трактори да купуват.

Ето, още на какво да се обърне внимание:

Двигател – той е източник на захранване за всеки трактор. Съвременните трактори имат дизелови горивни двигатели, докато по-старите трактори обикновено работят на бензин. Дизеловите двигатели са способни на високи изходни мощности, измерени в конски сили. По-големите двигатели с по-голям конски сили се справят с по-големи работни места, като тенденция големи области, по-ефективно, отколкото по-малки двигатели могат да направят. По-малки, по-ниски конски сили двигатели са практични за компактни трактори, като косене на тревни площи и озеленяване.

Конфигурация на колелото

Съвременните трактори могат да бъдат с две колела или задвижвани на четирите колела. Първите са подходящи за по-лека работа и понякога идват с предно колело съдейства за по-голямо сцепление и контрол. Задвижването на четирите колела трактори предлагат по-голяма теглителна сила, мощ и способност за теглене от две задвижващи колела задвижващи трактори правят, което ги прави изборът с по-тежки натоварвания. Задвижване на четирите колела трактори могат да разполагат с две по-големи задни колела и две по-малки предни колела, или четири по-големи колела. Научете за инвентар за трактори.

Хидравличните цилиндри позволяват на операторите да използват едно кормилно устройство за контрол на трактори с четири големи колела. Тези, с две малки предни колела и две по-големи задни колела изискват отделни лостове за предните колела и задните колела.

Трансмисия

Много съвременни трактори имат автоматично предаване, докато възрастните трактори обикновено разполагат с ръчна скоростна кутия. Също така по-нататък с хидростатична трансмисия се използва хидравлична течност за предаване на мощност към колелата, автоматичната скоростна кутия, обикновено изисква по-малко поддръжка в сравнение с ръчна трансмисия. Въпреки това, някои собственици на бизнес са готови да поемат върху добавената стойност на трактор с ръчна скоростна кутия, защото тя предлага по-бавни, по-контролируеми скорости. Това може да направи тези трактори по-лесни за работа.

Мощност и скорост

Много съвременни трактори имат различни силови и скоростни характеристики, на които потребителите трябва да обърнат внимание. Ако се изисква трактор за вдигане на тежки предмети, потребителят трябва да провери товароподемност на трактора, понякога се нарича „пред капацитетен товарач“. Въртящ уред показва колко мощен с тракторът при ниски скорости. Обръща се внимание и на максимална скорост на трактора. Въпреки, че често тракторите работят на по-ниски скорости, максималната скорост е важен показател за това колко бързо може да се движи между работни места една селскостопанска машина.